Consultanta

Furnizori

Sistemele pentru detectia si semnalizarea efractiei asigura tot procesul tehnic de la detectarea tentativelor de efractie, avertizare, alarmare pana la transmisia evenimentelor catre un dispecerat de securitate.

Pentru a corespunde nevoilor specifice ale activității dumneavoastră, putem integra sistemele de detecție efracție cu sistemele de supraveghere video si control acces. Astfel, la declanșarea alarmelor se pot transmite mesaje preînregistrate la numerele de telefon stabilite în prealabil sau se poate alarma sistemul CCTV pentru a comuta pe monitoare camerele video care supraveghează zona în care are loc tentativa de efracție.

Achizitia unui sistem de detectie si semnalizare efractie care sa raspunda nevoilor domeniului dumneavoastra de activitate, dar sa corespunda si bugetului disponibil, poate fi o sarcina dificila. Bazându-ne pe experienta acumulata in peste 20 ani si pe o buna cunoastere a intregii game de tehnologii disponibile, noi va putem ajuta sa alegeti solutia potrivita fiecarui caz in parte, imbinand designul cu functionalitatea, fara sa uitam de costuri.

Roel Systems este o companie orientata catre client iar inginerii nostri cu experienta de peste 20 ani in domeniu va pot ajuta sa alegeti solutiile necesare domeniului dumneavoastra de activitate.


Parti componente ale unui sistem de detectie si semnalizare efractie

Centrala de efractie este echipamentul central care ia deciziile si la care se conecteaza toate echipamentele din teren (detectori, module de extensie, tastaturi, sirene etc).

Centrala de efractie poate fi conectata la un dispecerat de paza si interventie, pentru a transmite evenimentele si pentru a se putea lua decizia de interventie.


Detectori de miscare cu infrarosu

Masoara radiatia in infrarosu a obiectelor care apar in campul vizual al detectorului. Detectorul sesizeaza o miscare asa-zis aparenta in momentul in care o sursa care genereaza radiatie infrarosu (un animal, un om etc.) se interpune in fata unei alte surse care genereaza radiatie infrarosu (o usa, un perete etc).

Avantaje: sunt utilizati pe scara larga, in majoritatea aplicatiilor de detectie si semnalizare efractie, fiind ieftini si fiabili.
Dezavantaje: pot genera alarme false din cauza curentilor de aer, a animalelor, a vegetatiei etc.


Detectori de geam spart

Sesizeaza spargerea unui geam cu ajutorul unui microfon incorporat, care monitorizeaza banda de frecventa specifica zgomotului de geam spart.

Avantaje: pot detecta tentativa de efractie chiar daca infractorul nu a intrat in obiectivul protejat (de exemplu infractorul a spart geamul si asteapta ascuns ca cineva sa dezarmeze sistemul).
Dezavantaje: pot genera alarme false cand sensibilitatea este foarte mare.


Buton de panica / Pedala de panica

Activeaza alarma in momentul in care sunt apasate. De obicei, se amplaseaza disimulate astfel incat persoana care actioneaza aceste elemente sa nu faca miscari bruste si vizibile.

Avantaje: genereaza alarma in mod silentios in situatii de criza (de exemplu o spargere de banca).
Dezavantaje: pot genera alarme false daca sunt actionate din greseala.


Bariera infrarosu

Se instaleaza de obicei in exteriorul obiectivului care trebuie supravegheat astfel incat orice tentativa de patrundere in interiorul obiectivului sa fie detectata. Barierele infrarosu pot fi montate in seturi de 2, 3 sau 4 pentru a forma o plasa de detectie infrarosu.

Avantaje: sunt proiectate pentru a functiona in mediu extern (cu variatii mari de temperatura, radiatii ultraviolete, curenti de aer etc).
Dezavantaje: pot genera alarme false daca nu sunt instalate si intretinute corect (bariera, dar si mediul inconjurator).


Echipamentele de avertizare pot fi sirene, flashuri, sirene combinate cu flashuri sau instalatii de sonorizare.

Acestea au rolul de a alerta persoanele prezente in spatiul supravegheat asupra pericolului dar si persoanele din afara spatiului supravegheat, pentru a interveni.